twitter
rss

Στις 22 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το σχολείο μας με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, σε συνεργασία με το σύλλογο «Ελπίδα» και τον Ξενώνα «Ελπίδα».
Η γιορτή διοργανώθηκε στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και παρευρέθηκε το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου. Ήταν μια ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη γιορτή και τα νοσηλευόμενα παιδιά, που δεν μπορούσαν να βγουν, από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα του Νοσοκομείου, μαζί με τους γονείς τους. Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και η κ. Μ. Βαρδινογιάννη. 




Η γιορτή ξεκίνησε με παρέλαση των μικρών μαθητών της Ογκολογικής Μονάδας. Ύστερα οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν όλοι μαζί το «Τη Υπερμάχω». Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί της κ. Μ. Βαρδινογιάννη, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κι ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπαιδευτικό Τσαντήλα Ιωάννη. Κατόπιν γονείς του Ξενώνα ντυμένοι με παραδοσιακές στολές αφηγήθηκαν το Χρονικό της ελληνικής επανάστασης 1821. Τα κείμενα συνέταξαν οι φιλόλογοι κ. Δρακοπούλου Σταυρούλα και κ. Μαρία Λαζάρου, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου. Επίσης η εκπαιδευτικός του Ξενώνα κ. Μιχαλοπούλου είχε ετοιμάσει ένα θρησκευτικό δρώμενο με τους μαθητές και συνεργάστηκε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την προετοιμασία της γιορτής. Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Δελλατόλα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος μαθητές του Σχολείου απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με τον εορτασμό της ελληνικής επανάστασης και του ευαγγελισμού. Η Μουσικός του Σχολείου κ. Έμη Χάλαρη, πλαισίωσε την εκδήλωση παίζοντας στο πιάνο τραγούδια σχετικά με την επέτειο και συντονίζοντας παράλληλα τη χορωδία των εκπαιδευτικών.





Η γιορτή συνεχίστηκε με τη θεατρική ομάδα Αναπαράστασης της Επανάστασης, από την Καλαμάτα η οποία μετέφερε μοναδικά τον όρκο των έξι ηρώων (Κολοκοτρώνη, Παπαφλέσσα, Νικηταρά, Πετρόμπεη, Αναγνωσταρά και Παπατσώνη) με τα όπλα και τις παραδοσιακές στολές τους.




Κατόπιν απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες από την κ. Βαρδινογιάννη στους πολιτιστικούς συλλόγους που συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ερέτριας «Κωνσταντίνος Κανάρης» και τον Εθνικό Ύμνο.



Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς που με τη συμμετοχή τους συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

Και του χρόνου!


Δείτε την πρόσκληση για τη γιορτή μας ΕΔΩ